Bas mini berhenti-henti nadi pengangkutan awam Kota Kinabalu

Bas mini berhenti-henti melalui kawasan berhampiran Menara Kinabalu, pusat pentadbiran negeri Sabah di Sepanggar, Kota Kinabalu. PERKHIDMATA...Bas mini berhenti-henti melalui kawasan berhampiran Menara Kinabalu, pusat pentadbiran negeri Sabah di Sepanggar, Kota Kinabalu.


PERKHIDMATAN bas mini berhenti-henti antara pengangkutan penting yang menjadi nadi pengangkutan awam dari pusat Bandaraya Kota Kinabalu ke kawasan pinggir bandar raya seperti Telipok, Menggatal dan Sepanggar serta sebaliknya.

Bas mini berhenti-henti mengambil penumpang berhampiran Taman Indah Permai, Sepanggar.


Bas mini berhenti-henti mengambil penumpang berhampiran lampu isyarat  dekat Taman Indah Permai, Sepanggar.Bas berhenti-henti adalah pengangkutan awam yang berulang-alik sepanjang laluan yang dibenarkan Lembaga Pelesenan Kenderaan Perdagangan (LPKP) Sabah untuk membawa penumpang dengan kadar tambang mengikut jarak lokasi penumpang naik atau turun.

Bas mini berhenti-henti di Bandaran Berjaya, Kota Kinabalu yang menjadi lokasi terakhir menurunkan penumpang dari Sepanggar.

Bas mini berhenti-henti melalui kawasan berhampiran Kampung Unggun, Sepanggar.


Selain lokasi sekitar ibu negeri bas mini berhenti-henti juga beroperasi dari Papar, Putatan, Petagas, Tuaran dan Tamparuli ke ibu negeri dan sebaliknya.

Related

Unik 3692532639722088210

Catat Ulasan

emo-but-icon

item